Microsoft heeft in 2009 Windows 7 geïntroduceerd. Elke Windows versie heeft altijd 10 jaar lang het recht op Windows Updates. Noodzakelijke updates om uw computer te voorzien van productverbeteringen evenals beveiligingsupdates. Dit laatste is in deze tijd van essentieel belang. Elke computer dient altijd te zijn voorzien van de laatste updates, naast een goed werkend (up-to-date) Antivirus pakket en voor e-mail een spamfilter. Als u gebruik maakt van update- en antivirus services wordt dit automatisch door ons verzorgt.

Microsoft beëindigt op 14 januari 2020 de ondersteuning van Windows 7. Dit houdt in dat er vanaf dat moment geen beveiligingsupdates voor deze versie van Windows worden uitgegeven. Uiteraard blijft de pc nog wel gewoon werken maar bugs en/of beveiligingslekken in Windows 7, die na 14 januari 2020 worden ontdekt, zullen niet meer gerepareerd worden. Hackers kunnen van deze onopgeloste bugs en lekken gebruik maken om zo binnen te dringen in uw computer.

Wat moet er gedaan worden?
Windows 7 is geïnstalleerd op computers in de periode van 2009 tot ongeveer de introductie van Windows 10 in 2015. De leeftijd van computers is over het algemeen vrijwel net zo oud als de Windows versie die erop geïnstalleerd staat. Gemiddeld gaat een computer zo’n 3 tot 5 jaar mee waarna hij moet worden geüpgraded of vervangen.

De kans is zeer groot dat ook één of meerdere computers binnen uw bedrijf aan vervanging toe zijn. Dit is het moment om over te stappen naar een vervangend exemplaar met Windows 10 erop geïnstalleerd. U heeft hiervoor de tijd tot aan januari 2020 waarna er geen updates mee komen voor Windows 7. Windows 10 biedt u meer voordelen:

  • Veiligheid! Met Windows 10 heeft u immers weer recht op updates tot januari 2025!
  • Een nieuwe computer is altijd sneller!
  • Windows 10 is gereed gemaakt voor het werken in de Cloud. Denk hierbij aan Office 365 of Microsoft 365.

Het is dus zaak dat wanneer u nog gebruik maakt van Windows 7 u tijdig actie gaat ondernemen. Wij van eXperIT helpen u uiteraard graag verder. We kunnen u een passende oplossing aanbieden en zorgen voor het overzetten van mogelijke data die u nog op uw eigen pc heeft staan naar de nieuwe computer of naar één of meerdere van onze Cloud diensten.

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij die uiteraard altijd graag! Stuur gerust een mail naar support@experit.nl.