lync_logo
Werkplekken veranderen voortdurend, werktijden worden flexibeler en de fysieke afstand tussen teams en collega’s wordt groter. Dit bemoeilijkt de communicatie tussen medewerkers aanzienlijk. Hierdoor is er vaak behoefte aan (uitgebreide) tooling die de communicatie binnen teams, afdelingen en organisaties kan waarborgen. Microsoft Lync 2013 is zo’n tool, echter wordt Lync nog te vaak gezien als enkel een instant messaging applicatie. Lync is veel meer dan dat. Lync brengt de belangrijkste manieren waarop mensen communiceren bij elkaar en hierdoor ontstaat een uniform communicatieplatform dat geschikt is voor zowel MKB-organisaties als enterprise-ondernemingen. Graag nemen we u wat dieper mee in de wereld van Lync en geven we een quick tour van de belangrijkste features.

Audiogesprekken (Bellen)
Met Lync kunt u middels VoIP gratis bellen met personen binnen en buiten de organisatie, mits zij beschikken over Lync of Skype. Wanneer zij niet beschikken over deze applicaties dan is voordelig bellen nog steeds mogelijk, mits er een koppeling is tussen het publieke telefonienetwerk en Lync. U beschikt hierbij tevens over groepsgesprekken, voicemail en een automatische doorschakel functie.

Samenwerkingsmogelijkheden
Daarnaast biedt Lync talloze mogelijkheden die het samenwerken op afstand gemakkelijker maken. Zo kunnen medewerkers gebruik maken van desktopsharing, hiermee kunnen zij de controle over elkaars desktop overnemen om samen te werken aan projecten. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een virtueel whiteboard, polling, application en powerpoint sharing, zeer handig wanneer meerdere mensen samen moeten werken aan een presentatie.

Virtueel vergaderen
Virtueel vergaderen brengt de mogelijkheden van video en audiogesprekken, chat rooms, documenten delen en eerder besproken samenwerkingsmogelijkheden samen in één enterprise waardige virtuele vergaderoplossing. Deze is zeer gemakkelijk te starten met de one-click conference en is tevens voorzien van alle presentatiemogelijkheden.

Integratiemogelijkheden
Daarnaast zijn er talloze integratiemogelijkheden met onder andere OneNote, SharePoint en Exchange. Middels third party oplossingen van bijvoorbeeld Polycom is het ook mogelijk om Lync te integreren met de Tandberg video conferencing oplossing.

Multi Device
Lync is geschikt voor meerdere apparaten, zo kun je het gebruiken op je desktop, laptop, smartphone en tabelt. Dit geldt voor alle functies, van audio tot HD videogesprekken en van status updates tot virtuele meetings.

Cloud flexibiliteit
Met Lync in de cloud (onderdeel van Office 365) heeft u vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang tot uw contacten, berichten en een scala aan communicatiemogelijkheden. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding.

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die Lync biedt. Wij van eXperIT zijn erg tevreden over Lync en helpen u dan ook graag om uw vraagstukken en uitdagingen om te zetten in kansen en mogelijkheden. Voor meer informatie op het gebied van cloud en communicatie kunt u contact opnemen met eXperIT.