Om organisaties beter te beveiligen schakelt Microsoft op 18 mei 2023 standaardinstellingen voor beveiliging in, inclusief meervoudige verificatie (MFA). Staat dit reeds ingesteld dan ga je hier weinig of niets van merken. Maakt uw organisatie gebruik van Microsoft Authenticator-pushmeldingen start Microsoft ook met het activeren van de functie “Number Matching” vanaf 8 mei 2023.

Wat is Number Matching?

Microsoft studies tonen aan dat ongeveer 1% van de gebruikers bij de eerste poging een eenvoudig goedkeuringsverzoek accepteert. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat gebruikers informatie moeten invoeren vanaf het inlogscherm voor een betere bescherming.

MFA Number Matching is een nieuwe functie van Microsoft, en een vorm van Multi-Factor Authentication. Het voorkomt dat u per ongeluk een malafide inlogpoging autoriseert. Deze functie is van cruciaal belang voor de bescherming tegen MFA-vermoeidheidsaanvallen die toenemen.

MFA-vermoeidheid?

Met de term MFA-vermoeidheid wordt bedoeld dat mensen te maken hebben met een overvloed aan verificatie verzoeken via MFA-toepassingen.

Met de toenemende acceptatie van sterke authenticatie, komen multi-factor authenticatie (MFA) vermoeidheidsaanvallen (ook bekend als MFA-spamming) steeds vaker voor wat kan leiden tot een aantal problemen. Zo kan het worden uitgebuit door hackers of kwaadwillende om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens of netwerken. Het is dus erg belangrijk om MFA-vermoeidheid serieus te nemen en gebruikers te trainen in het belang van MFA en het volgen van de juiste procedures voor het veilig beheren van hun MFA-gegevens.  

Hoe werkt Number Matching?

Wanneer u reageert op een MFA-pushmelding met behulp van de Microsoft Authenticator-app, krijgt u een nummer te zien. Dit nummer moet u dan in de app typen om de goedkeuring te voltooien.

Bovenstaand een voorbeeld MFA Number Matching. Door het getal van de twee cijfers in te voeren in uw Authenticator-app kunt u het verificatieproces veilig voltooien.

Indien u nog géén gebruik maakt van (de juiste) MFA verificatie methode kan het noodzakelijk zijn handelingen te verrichten alvorens weer toegang te krijgen tot uw informatie in de Microsoft 365 cloud.

Meer weten of hulp nodig?

Uiteraard helpen we u graag verder. Neem gerust contact op via support@experit.nl.