TEHO Ropes Europe, opgericht in 2013 in de haven van Rotterdam, is een totaalleverancier van synthetische touwen, staalkabels en afmeeruitrusting.

TEHO Ropes Europe bedient voornamelijk klanten die actief zijn in de maritieme sector, de industrie en de olie- en gasindustrie en heeft een leidende positie verworven binnen de regio EMEA, Afrika en India door een compleet assortiment kwalitatief hoogstaande afmeeruitrusting uit voorraad aan te bieden met klassecertificering, korte levertijden en een ongeëvenaarde klantenservice.

Als aanvulling op het wereldwijde netwerk van voorraadpunten van de TEHO-groep heeft TEHO Ropes Europe een bewezen staat van dienst in het terugdringen van inkoopuitgaven, het bereiken van operationele uitmuntendheid en het delen van technische assistentie die is verkregen door ervaring aan boord van schepen.

Gedreven door de overname van een lokaal rigging-bedrijf genaamd LIHA B.V. in 2015, slaagde TEHO Ropes Europe erin zijn staal- en kraandraadproductie uit te breiden om te voldoen aan de groeiende vraag naar op maat gemaakte staaldraad levering.

De fusie met LIHA voegde nieuwe onshore/offshore diensten toe aan de TEHO-portefeuille, waaronder het testen, inspecteren en (her)certificeren van hijs- en hefmaterieel, installatie van staaldraad/synthetische kabels, loopplank- en lierbreuktests.

TEHO en eXperIT

Na een wat mindere eerste start met hun eerste ICT-leverancier is TEHO in 2015 overgestapt naar de dienstverlening van eXperIT met als eerste project het migreren van de ICT-middelen van LIHA B.V. Al vrij snel bleek de huisvesting ook niet meer passend en is TEHO in 2016 verhuisd naar hun huidige locatie.

Samenwerking en groei

Door het aanhoudende succes groeit TEHO stevig door en is eXperIT een belangrijke partner voor het faciliteren van alle ICT gerelateerde onderdelen en uitbreidingen zowel lokaal als internationaal.

Meer weten over TEHO Ropes Europe?

Oordeel zelf en kijk op hun website of bekijk deze presentatievideo!