Het Dark Web is een ‘verborgen’ onderdeel van het internet dat o.a. wordt bezocht door cybercriminelen. Sommige sites en forums op het Dark Web worden door hackers gebruikt om gegevens te kopen, verkopen en te delen die zijn gestolen van bedrijven op diverse wijzen. De aanwezigheid van persoonlijke of bedrijfsgegevens op het Dark Web kan ernstige gevolgen hebben. 

Enkele potentiële risico’s en schadelijke gevolgen:

Identiteitsdiefstal

Criminelen kunnen de persoonlijke gegevens van werknemers, klanten of zakelijke partners gebruiken voor identiteitsdiefstal. Dit kan leiden tot financiële schade, reputatieschade en juridische problemen voor zowel individuen als het bedrijf.

Met toegang tot financiële informatie zoals creditcardgegevens, bankrekeninginformatie en andere financiële gegevens, kunnen criminelen frauduleuze transacties uitvoeren. Dit kan leiden tot verlies van geld en vertrouwen van klanten.

Concurrenten of kwaadwillende actoren kunnen gevoelige bedrijfsinformatie verkrijgen, zoals plannen, strategieën, intellectueel eigendom of onderzoeksgegevens. Dit kan leiden tot een aanzienlijk concurrentievoordeel voor anderen en aanzienlijke schade aan uw bedrijf.

Aanvallers kunnen bedrijfsgegevens gebruiken om gerichte ransomware-aanvallen uit te voeren. Ze versleutelen kritieke bedrijfsgegevens en vragen vervolgens losgeld in ruil voor het herstellen van de gegevens. Dit kan leiden tot financieel verlies en operationele verstoring.

Wanneer bedrijfsgegevens op het Dark Web worden verhandeld of gelekt, kan dit leiden tot ernstige reputatieschade. Klanten kunnen hun vertrouwen verliezen in het vermogen van het bedrijf om hun gegevens te beschermen, wat kan resulteren in verlies van klanten en zakelijke partners.

Om uw bedrijf te beschermen, is het belangrijk om proactieve maatregelen te nemen, zoals het implementeren van sterke beveiligingsmaatregelen, regelmatige audits van de beveiligingssystemen, bewustwordingstraining voor medewerkers en het gebruik van versleutelingstechnologieën. Bovendien is het van vitaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste cyberdreigingen en beveiligingspraktijken en proactief te blijven zoeken naar het lekken van uw gegevens.

Als Managed Security Service Provider levert eXperIT diverse diensten die proactief te werk gaan op het gebied van informatiebeveiliging en het detecteren van een gegevenslek. Zo controleert bijvoorbeeld onze Managed Dark Web Monitoring proactief het Dark Web op gelekte accountgegevens en gestolen persoonlijke informatie.

Door snel te reageren op meldingen kunnen we onze klanten beter beschermen tegen mogelijke fraude en helpen we uw online reputatie te beschermen door te informeren over eventuele gegevens die op die op het Dark Web circuleren. Het stelt ons tevens in staat om beveiligingsmaatregelen te evalueren en te verbeteren om potentiële toekomstige inbreuken te voorkomen.

Gratis Dark Web Scan

Altijd al willen weten of en hoeveel er van uw persoonlijke informatie wordt aangeboden op het Dark Web en of er informatie gelekt is? Op basis van een bedrijfsdomeinnaam kunnen we een scan doen om te achterhalen of er bedrijfsgegevens in de vorm van gebruikersnamen en wachtwoorden online worden aangeboden. Uiteraard is dit maar een momentopname, maar het geeft wel al een aardig beeld van de huidige stand van zaken.

Vraag nu onze Dark Web Scan tijdelijk gratis aan en ontvang een rapport van de uitkomst.

Stuur gerust een mail naar sales@experit.nl voor vrijblijvend meer informatie.